Студентите от  към Стопанския факултет на Софийски университет Св. Климент Охридски“,

...
Студентите от  към Стопанския факултет на Софийски университет Св. Климент Охридски“,
Коментари Харесай

Практическо посещение в „Асарел-Медет“ на студентите от МП „Отговорно и устойчиво развитие“

Студентите от  към Стопанския факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, в границите на практическите си занятия, посетиха минно-обогатителния комплекс „ Асарел-Медет “.

Целта на визитата бе студентите да се срещнат с това по какъв начин една сполучлива минна компания съумява да трансформира бизнеса си по подобен метод, че да съблюдава международни стандарти за резистентност, да се грижи за своите екипи и да влага дълготрайно в общината, в която е основана.

„ Асарел-Медет “ се нарежда като световен състезател в региона на открития рандеман и обогатяване на медни и други руди, биохимично добиване на мед и обвързваните с това инженерингови и търговски действия. Устойчивото отношение към околната среда е обвързвана с въвеждане на високи софтуерни процеси обработването на рудите, както и устойчиви решения, свързани със съхраняването на природата.
 imgonline-com-ua-CompressToSize-8Ypzt2AQtQZrYfg3
Ана Финджикова, началник отдел „ Комуникации “, срещна студентите с историята и развиването на „ Асарел-Медет “ през годините. Директорът „ Човешки запаси “ Бисерка Янева показа на студентите диспечерския пулт на рудник „ Асарел “. Инж. Стоил Милушев, началник планове към дирекция „ Инвестиционни планове и развиване “, им показа процесите по рандеман и преправка на рудата, а инж. Николай Минков обясни по какъв начин от омеднени води се създава катодна мед.
 imgonline-com-ua-CompressToSize-9WpXsOdkdYBia4Ft
Студентите бяха поканени да посетят Исторически музей-Панагюрище, където е изложена имитация на Панагюрското златно богатство. Залата-трезор е построена през 2012 година с дарителски средства от „ Асарел-Медет “. По време на визитата в Панагюрище студентите се срещнаха и с още два от огромните планове, осъществени с финансиране главно от „ Асарел-Медет “ – спортната зала „ Арена Асарел “ и многопрофилната болница „ Уни Хоспитал “.
 imgonline-com-ua-CompressToSize-kIZc7EEeIfyZe2o
Студентите бяха впечатлени от холистичния метод на най-големия вложител в община Панагюрище: развиване на огромен бизнес, чийто резултати надалеч надвишават задачата за облага на компанията. „ Асарел-Медет “ има за задача да развива общината като търси способи да основава по-добра среда на живот като предизвиква предприемачеството в региона на туризма, развива чудесно опазване на здравето и основава условия за спорт.
 imgonline-com-ua-CompressToSize-ObenpfgMN8
Ето какво споделиха част от студентите след визитата си:
„ Асарел-Медет “ демонстрира, че има метод и в България да се прави бизнес с мисъл и за хората, природата, и бъдещето “;„ Надявам се отсега нататък и всички други огромни компании в България да следват полезностите на социално-отговорния бизнес “;„ Впечатлена съм от дълготрайната визия на „ Асарел-Медет “ и въведените новаторски решения в разнообразни аспекти на активността “;„ Компания с тези размери се усеща като фамилна. Изключителната принадлежност, която демонстрират работещите в „ Асарел-Медет, е белег за висока екипна просвета, която е развивана генерации наред “;„ Устойчивост, икономическа успеваемост, екологична грижа, обществена отговорност, развиване на човешкия капитал, вложения в обществото, партньорство-всичко това е Асарел Медет “;„ Истинско ентусиазъм за мен беше да видя на процедура резултата от устойчивото водачество “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР